UTDRAG AV ARTIKKEL FRA YTRINGEN 8. OKTOBER 2021:

DRIVE på turnébesøk

DRIVE er en ungdomssatsning fra fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Trøndelag fylkeskommune. Denne uken har de begynt sin turné i Trøndelag. På mandag var Drive på Kolvereid, på tirsdag besøkte de Rørvik og fra onsdag til torsdag var de på Leka. Det er første del av en turné som tar de innom 10 kommuner i Trøndelag for å gi ungdom en smakebit på innholdet i aktivitetsprogrammet deres, samt informere politisk og administrativ ledelse i kommunene om fylkeskommunen sitt engasjement. På kommunebesøkene skal de holde en gratis medlemskveld for bilinteresserte ungdommer, hvor de får prøve blant annet driftetriker og RC-biler.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TV2 NYHETER 25. SEPTEMBER 2021:

Hjelpen han fikk fra kronprinsparet, endret alt for Audun

– Jeg hadde ikke så lyst å være på skolen. Jeg hadde mest lyst å være hjemme og ligge i sengen og sove, egentlig, fortalte han i sommer. Da traff vi han på en rallybane der han suste av gårde på en røff ATV. Gjennom prosjektet Drive for life, hadde han fått tilbake troen på seg selv, og troen på at fremtiden kunne bli bra. Her fant han tilhørighet og venner, og kjente på mestring. Han kom seg tilbake på skolen, begynte og trives igjen, og nå søker han seg inn på byggfag. Drive, som det heter i dag, er kun et av en rekke slike prosjekter som er støttet av Kronprinsparets fond.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA MALVIKNYTT 23. SEPTEMBER 2021:

Til lunsj på Skaugum

Som tidligere mottakere av Kronprinsparets fond, og deltakere av Kronprinsparets Alumni nettverk, er Drive Norges Audun Mauseth og Eskil Arestøl, invitert til lunsj på Skaugum. -Å bli invitert til å møte Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Haakon var veldig overraskende, men også veldig stas. Vi vet ikke helt hva som skal foregå, men lunsj blir det, og helt sikkert en hyggelig feiring.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 17. SEPTEMBER 2021:

Bruker motorinteressen til å forebygge utenforskap: –Her føler alle seg verdsatt

Drive for life-konseptet kom til Skaun for et halvt års tid siden. Veilederne mener elevene har hatt stor personlig utvikling av å delta. Tirsdag 2. mars arrangerte Drive for life-klubben i Skaun sin første klubbkveld. Et halvt år senere, kommer de fem ungdomsskoleelevene fortsatt på de ukentlige klubbkveldene. - Vi har klubbkvelder en gang i uka, der vi møtes i tre timer. Vi har blitt et lite team, der alle føler seg verdsatt. På klubbkveldene driver vi medforskjellige ting, som firhjulinger og crosskart. Hver klubb har et egne tilbud, sier leder for Drive for life i Skaun, Håvard Lystad.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA OPDALINGEN 1. JULI 2021:

Lokal ungdom aktiviserer barna i sommer

Hver tirsdag og torsdag i seks uker i sommer, drar lokal ungdom fra Rennebu i gang Inspire Camp, et gratis aktivitetstilbud for barn i sommerferien. Det to timer lange arrangementet er gratis, og er ment for barn i barneskolealder.
- Ungdom fra Rennebu vil hver dag være med som aktivitetsledere, og vi har satt et tak på førti deltakere hver gang, forteller Ingrid Krogstad.

Inspire Camp er organisert gjennom bevegelsen Drive for Life, og er et åpent aktivitetstilbud som driftes når skolen har ferie og arrangeres over hele landet i sommerukene. Drive for Life arrangerer inspirerende og samlende ferieaktiviteter sammen med lokale aktører. Dette blir ledet av engasjerte aktivitetsledere.

14. JUNI 2021:

DRIVE på TV2-nyhetene

10. JUNI 2021:

Samferdselsministeren omtaler DRIVE

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA OPPLAND ARBEIDERBLAD 8. JUNI 2021:

Drive for life i Hov: - Redder ungdomstiden vår

«Drive for life» i Søndre Land har vært «redningen» for flere ungdommer som har falt utenfor andre idretter eller miljøer av ulike årsaker. - Jeg var med på fotball, men det var ikke noe for meg. Da kom jeg på en måte ut av klassemiljøet også. Jeg hadde lite å drive med på fritiden og ikke så mange venner. Det ble mye pc-spill og hjemmetilværelse. Da dette tilbudet dukket opp endret mye seg. Nå kan jeg holde med på noe jeg trives med i et veldig hyggelig miljø. Jeg har noe å se fram til og selvtilliten har blitt bedre, sier 15 år gamle Henrik Sveen Iversen, mens bilene suste forbi på Vinjarmoen under bilcrossløpet lørdag.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TRØNDERBLADET 21. FEBRUAR 2021

- Bilinteressert ungdom trenger ikke først og fremst pekefingeren

Knut Ove Børseth i Flå rystes over råkjøring etter vegene, men synes bilinteressert ungdom blir møtt på feil måte. - De som driver med idrett får haller, flotte anlegg og trenere. Ungdom som er interessert i bil og motor får nesten ingen tilrettelegging i det hele tatt, sier Knut Ove Børseth, tidligere europamester i rallycross. I ti år har han drevet "Drive for life", administrert fra egne lokaler i Flå. Her jobber 13 personer, og over hele landet er 140 medarbeidere ansatt på deltid for å drive klubberfor motorinteressert ungdom. Børseth har tilbud i 55 kommuner rundt om i landet. Melhus er ikke med, men Midtre Gauldal har deltatt, og etter vinterferien starter det en klubb i Skaun kommune.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 23. JANUAR 2021

Isbanekjøring kan bli lovlig neste vinter: – Det vil være et åpent tilbud for alle

et enstemmige vedtak i formannskapet i Skaun, kan bety at lovlig isbanekjøring på innsjø kan bli en realitet allerede kommende vinter. Selv om vedtaket ikke sier noe helt konkret om innhold eller tidshorisont, orienterte ordfører Gunn Iversen Stokke (Sp) det øvrige formannskapet om hvordan hun ser på den videre prosessen. – Det er et stort ønske blant bilinteresserte i kommunen om å kjøre på islagt vann, men vi kan ikke bare brøyte isen og la dem kjøre av gårde. Da får kommunen et ansvar som vi ikke kan ta. Men Drive for life har sagt at de kan ta ansvar for å utrede og arrangere denne type kjøring på for eksempel Laugen, med trygge rammer og ansvar. Det vil være et åpent tilbud for alle, og kanskje allerede neste vinter, sier Stokke.

DRIVE gives protective
              factors to youth at risk