UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TRØNDERBLADET 20. MARS 2023:

Kongen besøker Skaun for første gang

H.M. Kong Harald kommer til Skaun kommune i Trøndelag for å besøke den ideelle organisasjonen DRIVE Norge den 25. april. - Vi er veldig glade for at Kongen har takket ja til å besøke vår Kjør for livet-klubb i Skaun. Dette er en fantastisk mulighet for oss til å synliggjøre hva et slikt tilbud betyr for hver enkelt ungdom og deres familier, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth. Det er DRIVE Norge som har invitert Kongen til å besøke deres klubb i Skaun, og som er vertskap for arrangementet. Selve programmet for dagen vil bli kunngjort nærmere besøket, men arrangøren vil gi Kongen et godt innblikk i deres drift i kommunen. - Kongen vil få et innblikk i hvordan en Kjør for livet-klubb fungerer, og møte ungdommene som er en del av dagens tilbud i Skaun, sier Sørmoen-Børseth. Hans Majestet Kong Harald har sagt at han har som mål å besøke alle kommuner i Norge. Skaun er en av få kommuner i Trøndelag som har stått igjen på Kongens liste, men snart kan han også krysse av for å ha besøkt fylkets 13. største kommune. 

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA ADRESSEAVISEN 27. FEBRUAR 2023:

Even (17): - Jeg har lært mye om mestring

På et gårdstun på Ler styrer Even Bjørgum firehjulingen sikkert. Han er en av mange tusen ungdommer som har deltatt i prosjektet Kjør for livet. - Jeg har lært mye om meg selv og om mestring, sier Even Bjørgum. Han er en av mange som har deltatt på Kjør for livet-prosjektet. - For meg ble klubbkvelden en gang i uka noe jeg gledet meg til. Det ga meg overskudd til å mestre skolen bedre, sier han.  En fersk Sintef-rapport slår fast at Kjør for livet-prosjektet har vært et positivt vendepunkt i livet for ungdom. «Teamfølelse, mestringsopplevelse, sosial trygghet, fysisk aktivitet og gleden ved å være sammen har bidratt til et vendepunkt», står det i rapporten. - Det vi fant gjennom undersøkelser var at både ungdommen og de foresatte beskrev det som et positivt vendepunkt i livet. Noe som gjorde de unge mer robuste og bedre i stand til å mestre livet, sier seniorforsker ved Sintef, Dagfinn Moe. 

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA LYNGDALS AVIS 24. JANUAR 2023:

Andrine aktiviserer barn på Konsmo 

Bilsporttalentet Andrine Rafoss fra Konsmo er ambassadør for den ideelle organisasjonen Drive Norge, og har en sentral rolle når aktivitetsprogrammet WePlay etableres i hjemkommunen Lyngdal. Siden i fjor høst har det vært jobbet med å starte opp aktivitetstilbudet WePlay i alle landets fylker, og i Agder er det Konsmo skole som har fått tildelt et givende tilbud for barn på mellomtrinnet. – Vi har valgt å legge WePlay i Agder til Lyngdal som en direkte følge av at Andrine Rafoss er ambassadør for oss, og fordi hun er et godt forbilde for barn og unge som får tilbud om å være med på aktiviteten, sier aktivitet- og fagansvarlig for WePlay i Dive Norge, Ida Alstad. Dette er det femte året Drive Norge har aktivitetstilbudet på skoler rundt om i landet. Tilbudet vil i denne omgang bli driftet etter et tilskudd fra Lotteri- og stiftelsestilsynet på drøye 2,7 millioner kroner. Pengene går til å drifte aktivitetstilbudet ved én skole i alle landets fylker. 

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 26. DESEMBER 2022:

Kåret til norges beste: - Det beviser at vi gjør mye riktig

Organisasjonen Drive for life, eller Kjør for livet, er et opplevelses- og fritidstilbud til barn og unge. Kjør for livet bruker motor og motorsport som utgangspunkt for å gi barn og unge positive opplevelser, mestring og økt sosial kompetanse. Ifølge Sørmoen-Børseth finnes det 20 slike klubber i Norge, og hvert år kåres den beste klubben. I år er det altså klubben fra Skaun, #62 Skaun, som stikker av med tittelen Pole Position, som er en bekreftelse på at de rangeres som den beste klubben i 2022. – Klubben har vært best fra A til Å. Medlemmene i klubben sørger for å se hverandre, de bidrar til at alle skal føle trygghet og tilhørighet og de er veldig flinke til å inkludere hverandre. De har også vært veldig aktive, med nesten hundre prosent oppmøte på klubbkveldene. De oppnår høy måloppnåelse på alle parametere. De har sørget for et godt samarbeid med foreldre og skole, og de har vært veldig flinke til å bruke klubbkveldene til å diskutere trafikksikkerhet, teambuilding, livsstil og sosial kompetanse, som er fire viktige satsningsområder for vårt arbeid, roser Sørmoen-Børseth.  

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA PARC FERMÉ 18. OKTOBER 2022:

 Spenstig satsing fra Marcus (17) – gjør debut i rallycross med en soleklar vinnerbil 

Tirsdag slapp den motorsporttuftede ungdomsorganisasjonen i Trøndelag, DRIVE, ut nyheten om at de vil satse på Marcus Myrseth til 2023-sesongen. 17-åringen fra Bjørkelangen har dyrket sin bilsportkarriere gjennom gokart og de siste årene Shortcar, hvor han nå blant annet er regjerende norgesmester, men det er en helt annen plattform som har tiltrukket seg ungguttens interesse. For det er rallycross han alltid har drømt om, og nå får han realisert drømmen. Og på alt annet enn beskjedent vis. For der mange velger å starte enten i juniorklassen eller i de lavere klassene, så hopper Myrseth rett inn i Supernasjonal klasse 4, gjerne kjent som «Store Super», med biler med over 2,4-liters motorer og godt over 300 hestekrefter. 

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA MOSS AVIS 29. JUNI 2022:

Tilbyr gratis feriecamp i Moss: – Her er det rom for alle

Fra og med 18. juli skal Drive Norge ha gratis sommer tilbud i Moss.Gjennom lek og moro vil Karoline Skaug og Drive Norge gi barnmestringsfølelse og en arena der de kan møtes igjen flere steder i landet. I midten av juli starter de en fire dagers lang feriecamp ved Ekholtskole.– Det viktigste når man møter på sommercamp er at man skal føles seglikeverdig og føle mestring, og det tror jeg barn trenger nå spesielt etterpandemien. Her skal barna få leke. Hvis du skal få barn til å smile så erdet gjennom lek og samtidig får vi dekt det aktivitetsbehovet de har, sier Karoline Skaug, ansvarlig for tilbudet i Moss og som for øyeblikket styrer det samme tilbudet i Vestby.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA YTRINGEN 9. JUNI 2022:

Åpnet Kjør for livet i Nærøysund

Denne uken åpnet organisasjonen DRIVE Norge to Kjør for livet-klubber iNærøysund kommune.Kjør for livet er et klubbprogram med ukentlige kveldssamlinger for fem lokaleungdommer. Gjennomføringen skjer i lokalsamfunnet av lokale DRIVE-coacher oghovedfokuset er bevisstgjøring, vennskap, motor og mekking. Programmet har også stort fokus på å lære ungdommene mer om trafikksikkerhet og øke deres mekaniskekompetanse. Nå får ti ungdommer i Nærøysund muligheten gjennom to nye Kjør forlivet-klubber.Kjør for livet-klubbene i Nærøysund blir delvis finansiert av Trøndelagfylkeskommune, som en del av Trøndelagsmodellen mens Nærøysund kommunefinansierer resten.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TRØNDERBLADET 11. MAI 2022:

Samarbeider med 60 kommuner om å endre dyster statistikk. Nå får den lokale bedriften penger til å rive «Trollveggen»

Fra sine lokaler på Ler driver Drive i dag totalt fem programmer for ungdom (12–25 år)og tre aktiviteter for barn (10–12 år). Fellesnevneren for alle er målsettingen om åredusere utenforskap, psykiske vansker, kriminalitet, voldelig ekstremisme,trafikkulykker og risikofaktorer for problemutvikling. Stikkordet gjennom helevirksomheten er forebygging.Siden 2014 har organisasjonen jobbet målrettet sammen medSamferdselsdepartementet, Trøndelag fylkeskommune og Trygg Trafikk for å «rive Trollveggen», og være med å legge til rette for at samfunnet skal nå nullvisjonen omingen drepte eller alvorlig skadde i trafikken. «Trollveggen» i denne sammenhengen erden grafiske fremstillingen av statistikken over drepte og hardt skadde. Når grafenhavner helt på bunn, altså at tallet er null, vil man ha «revet Trollveggen». Nå kan organisasjonen fortsette å jobbe målrettet med dette i 2022 etter at Samferdselsdepartementet har gitt dem et tilskudd på kroner 380 000,- som skal brukes i dette arbeidet.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA ARBEIDETS RETT 3. APRIL 2022:

Dan kjøpte et nedlagt bilopphøggeri og skapte sitt eget Dantown

Dan har et sterkt ønske om å hjelpe ungdom, og det strekker seg til utover arbeidsdagene. Han er også kjent som Drive-veileder i regionen. For Dan er det viktig at ungdommene får prøve seg og kjenne på følelsen av mestring. Alle skal få kjenne på at de kan noe. Og mens de holder på med motor, høy fart og spenning er det fritt fram for å snakke om andre temaer som opptar et ungdomssinn. Alt fra kosthold til nettmobbing eller hvordan en skriver jobbsøknad. Også temaer som ungdommene synes det er vanskelig å prate med foreldrene om. Sammen klarer de å sette ord på andre følelser eller tanker de har som opptar dem. Slik har Drive hjulpet til med å avdekke både mobbing og andre utfordringer. Og slik kan ungdommene få den hjelpen og rådene de trenger.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA MALVIKNYTT 31. MARS 2022:

Et sted for samhold

Det er drøyt to år siden den ideelle organisasjonen DRIVE etablerte seg i Malvik med Kjør for livet-klubben. I dag er dette et trygt sted for fem ungdommer som får kjenne på mestringsfølelse og samhold. -Rundt dette bordet har vi mange gode samtaler. Ungdommene her er en bra blanding med blomster, og de trives godt, sier coach Eskil Arestøl. -Vi prøver å være gode forbilder for ungdommen, så får de både mekke og sveise slik at de kan kjenne på den gode mestringsfølelsen. Vi ønsker å være her for ungdommen slik at de blir robuste nok til å takle hverdagen, sier Arestøl.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA NAMDALSAVISA 2. MARS 2022:

Starter ungdomsklubb for bilinteresserte

-Vi engasjerer oss for dette fordi vi selv opplevde et manglende tilbud da vi var ungdom, sier Jim Rune Laugen. Sammen med Kent A. Møllevik, Remi Iversen og Kay Arvid Anfinnes har han fått i oppdrag å starte opp og drive to ungdomsklubber for bilinteresserte ungdommer. Målet er å tilby et nytt fritidstilbud til ungdom som ikke nødvendigvis er like interessert i annen sport og idrett. -Kjør for livet-programmet er en klubb for noen utvalgte ungdommer som kanskje føler seg utenfor i samfunnet. Planen er å møtes en gang i uka for å holde på med motorsportrelaterte aktiviteter, forteller Laugen.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TRØNDERBLADET 7. JANUAR 2022:

Tre av åtte dødsulykker var i Gauldalen

I fjor var det kraftig nedgang i antall trafikkdrepte, men i Gauldalen var det ikke slik. I 2021var det åtte dødsulykker i trafikken i Trøndelag, og tre av disse skjedde i Gauldalen. I fjor omkom 87 i trafikken her til lands, og det er det laveste tallet siden 1940-tallet. Mens det var 110 barn som ble trafikkdrept i 1969, var det ingen i fjor. Leder for fylkeskommunens trafikksikkerhetsutvalg, Karin Bjørkhaug (KrF), ga ros til Kjør for livet som har hovedbase på gården til Knut Ove Børseth på Lundamo. Arbeidet til Kjør for livet rettes særlig mot ungdom, og Bjørkhaug sa under pressekonferansen at Kjør for livet er en arena for å få møtt ungdom til en prat om trafikksikkerhet.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 14. DESEMBER 2021:

Vil aktivisere de som henger i sentrum

Kommunestyret i Skaun har bevilget 470 000 kroner til tiltak for ungdomsmiljøet i Buvika, i tillegg til flere andre ekstra tiltak for ungdom. ST skrev i oktober om ungdommer som henger i Buvik sentrum på helgekvelder. Etter dette hadde kommunen et møte med foreldre. Det pengene nå vil bli brukt til, er aktiviteter for ungdom. -Vi har kontakt med Drive, som vi allerede bruker i Børsa, som skreddersyr aktiviteter for ungdom i alderen 12 til 25 år. De har forskjellig å tilby, ut fra hva som er problemstillinga. De har pedagoger, interessedetektiver og oppfølginger, og vil få ungdommene i aktivitet, i stedet for at de henger rundt omkring. De kan leie lokaler og de kan lage opplegg etter ønsker, om det er sjakk, frisbeegolf, skyting eller hva som helst, sier ordfører Gunn Iversen Stokke.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA VALDRES 25. NOVEMBER 2021:

De er i «pole position»

I helga var det samling for alle DRIVE-medarbeidere på Hell i Trøndelag. Klubben fra Nord-Aurdal gikk av med «Pole Position-prisen». DRIVE Nord-Aurdal består av veilederteamet Thor Arne Simensveen, Tom Idar Myhre, Tina Ødegård og Kjell Boevink. -Vi var nominert mot veletablerte klubber, så det er fantastisk stort. Vi er så stolt av jobben vi har lagt ned, som er så mye mer enn bare tre timer i uka, sier Thor Arne Simensveen, leder for DRIVE i Nord-Aurdal. – Dere har jobba målretta og så bra over tid, og det får dere belønning for dette må være en god inspirasjon for den innsatsen dere legger ned. Dette er en vel fortjent pris, sier ordfører Knut Arne Fjelltun.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA YTRINGEN 8. OKTOBER 2021:

DRIVE på turnébesøk

DRIVE er en ungdomssatsning fra fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Trøndelag fylkeskommune. Denne uken har de begynt sin turné i Trøndelag. På mandag var Drive på Kolvereid, på tirsdag besøkte de Rørvik og fra onsdag til torsdag var de på Leka. Det er første del av en turné som tar de innom 10 kommuner i Trøndelag for å gi ungdom en smakebit på innholdet i aktivitetsprogrammet deres, samt informere politisk og administrativ ledelse i kommunene om fylkeskommunen sitt engasjement. På kommunebesøkene skal de holde en gratis medlemskveld for bilinteresserte ungdommer, hvor de får prøve blant annet driftetriker og RC-biler.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TV2 NYHETER 25. SEPTEMBER 2021:

Hjelpen han fikk fra kronprinsparet, endret alt for Audun

– Jeg hadde ikke så lyst å være på skolen. Jeg hadde mest lyst å være hjemme og ligge i sengen og sove, egentlig, fortalte han i sommer. Da traff vi han på en rallybane der han suste av gårde på en røff ATV. Gjennom prosjektet Drive for life, hadde han fått tilbake troen på seg selv, og troen på at fremtiden kunne bli bra. Her fant han tilhørighet og venner, og kjente på mestring. Han kom seg tilbake på skolen, begynte og trives igjen, og nå søker han seg inn på byggfag. Drive, som det heter i dag, er kun et av en rekke slike prosjekter som er støttet av Kronprinsparets fond.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA MALVIKNYTT 23. SEPTEMBER 2021:

Til lunsj på Skaugum

Som tidligere mottakere av Kronprinsparets fond, og deltakere av Kronprinsparets Alumni nettverk, er Drive Norges Audun Mauseth og Eskil Arestøl, invitert til lunsj på Skaugum. -Å bli invitert til å møte Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Haakon var veldig overraskende, men også veldig stas. Vi vet ikke helt hva som skal foregå, men lunsj blir det, og helt sikkert en hyggelig feiring.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 17. SEPTEMBER 2021:

Bruker motorinteressen til å forebygge utenforskap: –Her føler alle seg verdsatt

Drive for life-konseptet kom til Skaun for et halvt års tid siden. Veilederne mener elevene har hatt stor personlig utvikling av å delta. Tirsdag 2. mars arrangerte Drive for life-klubben i Skaun sin første klubbkveld. Et halvt år senere, kommer de fem ungdomsskoleelevene fortsatt på de ukentlige klubbkveldene. - Vi har klubbkvelder en gang i uka, der vi møtes i tre timer. Vi har blitt et lite team, der alle føler seg verdsatt. På klubbkveldene driver vi medforskjellige ting, som firhjulinger og crosskart. Hver klubb har et egne tilbud, sier leder for Drive for life i Skaun, Håvard Lystad.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA OPDALINGEN 1. JULI 2021:

Lokal ungdom aktiviserer barna i sommer

Hver tirsdag og torsdag i seks uker i sommer, drar lokal ungdom fra Rennebu i gang Inspire Camp, et gratis aktivitetstilbud for barn i sommerferien. Det to timer lange arrangementet er gratis, og er ment for barn i barneskolealder.
- Ungdom fra Rennebu vil hver dag være med som aktivitetsledere, og vi har satt et tak på førti deltakere hver gang, forteller Ingrid Krogstad.

Inspire Camp er organisert gjennom bevegelsen Drive for Life, og er et åpent aktivitetstilbud som driftes når skolen har ferie og arrangeres over hele landet i sommerukene. Drive for Life arrangerer inspirerende og samlende ferieaktiviteter sammen med lokale aktører. Dette blir ledet av engasjerte aktivitetsledere.

14. JUNI 2021:

DRIVE på TV2-nyhetene

10. JUNI 2021:

Samferdselsministeren omtaler DRIVE

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA OPPLAND ARBEIDERBLAD 8. JUNI 2021:

Drive for life i Hov: - Redder ungdomstiden vår

«Drive for life» i Søndre Land har vært «redningen» for flere ungdommer som har falt utenfor andre idretter eller miljøer av ulike årsaker. - Jeg var med på fotball, men det var ikke noe for meg. Da kom jeg på en måte ut av klassemiljøet også. Jeg hadde lite å drive med på fritiden og ikke så mange venner. Det ble mye pc-spill og hjemmetilværelse. Da dette tilbudet dukket opp endret mye seg. Nå kan jeg holde med på noe jeg trives med i et veldig hyggelig miljø. Jeg har noe å se fram til og selvtilliten har blitt bedre, sier 15 år gamle Henrik Sveen Iversen, mens bilene suste forbi på Vinjarmoen under bilcrossløpet lørdag.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA TRØNDERBLADET 21. FEBRUAR 2021

- Bilinteressert ungdom trenger ikke først og fremst pekefingeren

Knut Ove Børseth i Flå rystes over råkjøring etter vegene, men synes bilinteressert ungdom blir møtt på feil måte. - De som driver med idrett får haller, flotte anlegg og trenere. Ungdom som er interessert i bil og motor får nesten ingen tilrettelegging i det hele tatt, sier Knut Ove Børseth, tidligere europamester i rallycross. I ti år har han drevet "Drive for life", administrert fra egne lokaler i Flå. Her jobber 13 personer, og over hele landet er 140 medarbeidere ansatt på deltid for å drive klubberfor motorinteressert ungdom. Børseth har tilbud i 55 kommuner rundt om i landet. Melhus er ikke med, men Midtre Gauldal har deltatt, og etter vinterferien starter det en klubb i Skaun kommune.

UTDRAG AV ARTIKKEL FRA AVISA SØR-TRØNDELAG 23. JANUAR 2021

Isbanekjøring kan bli lovlig neste vinter: – Det vil være et åpent tilbud for alle

et enstemmige vedtak i formannskapet i Skaun, kan bety at lovlig isbanekjøring på innsjø kan bli en realitet allerede kommende vinter. Selv om vedtaket ikke sier noe helt konkret om innhold eller tidshorisont, orienterte ordfører Gunn Iversen Stokke (Sp) det øvrige formannskapet om hvordan hun ser på den videre prosessen. – Det er et stort ønske blant bilinteresserte i kommunen om å kjøre på islagt vann, men vi kan ikke bare brøyte isen og la dem kjøre av gårde. Da får kommunen et ansvar som vi ikke kan ta. Men Drive for life har sagt at de kan ta ansvar for å utrede og arrangere denne type kjøring på for eksempel Laugen, med trygge rammer og ansvar. Det vil være et åpent tilbud for alle, og kanskje allerede neste vinter, sier Stokke.

DRIVE gives protective
              factors to youth at risk

VÅRE PARTNERE: